TÉMÁK, Kategóriák

Gyomorfekély ellen természetesen, káposztalével

627
HOZZÁSZÓLÁS:

Az amerikai kutató, G. Cheney 1950-ben olyan – nagyobb mennyiségben csak a káposztafélékben kimutatható – anyagot fedezett fel, amelyet a gyomor- és bél-fekélyre gyakorolt jótékony hatása miatt „anti-ulcus-faktornak” nevezett el.gyomoreges-reflux-gyomorfekely

Dr. Cheney kezdetben azt hitte, hogy újabb vitamint fedezett fel, és már ki is találta az U-vitamin (U = ulcus, fekély) elnevezést, de hamarosan kiderült, hogy valójában speciális fehérjetestről (metil-metionin-szulfonium-bromidról) van szó.

A káposztálé gyógyhatása ma már elismert tény:

A népi gyógyászat a káposztalevél és a káposztáié hatását már régóta ismeri, de az orvostudomány csak a Dr. Cheney által felfedezett „anti-ulkus-faktor” megismerése után kezdett igazán foglalkozni a témával.

A berni egyetem orvostudományi klinikájának két orvosa, E. Strehler és K. Hinziker kísérletsorozatot végeztek káposztalével nyombélfekélyben szenvedő betegeken. A fekélyek általában három hét elteltével, de előfordult, hogy már rövidebb idő után sem voltak röntgennel kimutathatók. A fekély okozta fájdalmak és a savas böfögés már néhány nap után elmúlt.

∼ Az „anti-ulcus-faktor” minden káposztaféle (és csak a káposztafélék) sajátja, de a gyakorlatban a fejes káposzta a leginkább használatos.

Klinikai kísérletek során a káposztát turmixszal felaprították, majd némi vizet adtak hozzá. Az így kapott levet a betegeknek az étkezések előtt, és két étkezés között adták.

∼ Ma már a káposzta leve szerepel a gyógynövények listáján, sőt latin nevet is kapott (Succus Brassicae oleraceae), ami „zöldségből készült káposztalevet” jelent. – Tudni kell, hogy a káposztalé készítmény nem mondható igazán jó ízűnek, és nehéz az előállítás során az egyenletességet biztosítani,

Hogyan alkalmazzuk belső fekélyek esetén?

Gyomor- és bélfekélyre való hajlam esetén megelőzés céljából elegendő naponta negyed liter káposztalevet meginnunk. A 1/4 litert négy adagban, az étkezések között igyuk meg.

A kialakult fekély kezelésére nagyobb mennyiségre lesz szükség. A kezelést azonban mindenképp beszéljük meg orvosunkkal, aki a diétára vonatkozóan is tud tanácsot adni, illetve a továbbiakban is segíthet.

Ha a káposzta (vagy a káposztalé) huzamosan magasabb hőmennyiséget kap, például a párolás során, az „anti-ulcus-faktor” nagy része elbomlik. Igaz ugyan, hogy a jól elkészített káposztaételek a sok más, hőre nem érzékeny alkotók miatt is nagyon értékesek, de speciális, a fekélyt megelőző vagy leküzdő hatásukat elveszítik.

627
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]